Driver du en hemsida och behöver få fler besökare. Ett tips är du att gå med i något av de sociala nätverken som finns på nätet.

De främsta sidorna är:  Digga, Sovrat, Vi Gillar, Färskpressad och Hajpa.

De sociala nätverken fungerar på ungefär samma sätt. Medlemmarna tipsar själva om olika artiklar, nyheter, websidor osv som de gillar. Sedan kan alla som är medlemmar i nätverket rösta på tipset. I princip kan man säga att en röst ger en poäng och den med flest poäng, hamnar under en viss tidsperiod,  på förstasidan.

På de sociala nätverken finns sedan olika kategorier beroende av vad nyheten handlar om.

Lägg upp en länk till din artikel och få fler besökare genom social nätverk

Har du en bra nyhet på din sajt som kan det därför vara en god idé att lägga upp en länk på något av de sociala nätverken. Du kan då få en hel del enkel trafik till din hemsida.

De sociala nätverken är också en bra plats för hemsidesägare och bloggare att hitta uppslag till nya publiceringar. Det finns således en möjlighet att din artikel på det sättet når ut till en bredare publik på Internet, via bloggar och andra hemsidor.

Ännu begränsad trafik genom svenska sociala nätverk

I Sverige har de social nätverken ännu begränsad trafik, men om de följer i samma fotspår som tex. digg.com så lär de generera enorm trafik i framtiden. En länk på förstasidan på digg.com genererar vanligtvis 10 000-tals besökare under en dag.