Igår la jag upp och designade en ny hemsida och idag har jag skrivit lite text till den. Tanken är att samla information och erbjudanden om kontantkort från svenska mobiloperatörer såsom Comviq, 3, Halebop, Telia, Telenor och Glocalnet.

Ibland känns det som jag slarvat lite med designen på mina tidigare portaler så jag försökte att lägga några extra minuter på det den här gången.

Inte för att det tog jättelång tid att göra designen eller logotypen. Och inte för att det blev något mästerverk. Men så här ser det i alla fall ut.


Skärmdump från sidan kontantkort.ws


Loggan är skriven med en randig font.


Det ligger en randig bild som bakgrundsbild. Cirklarna ritade jag dit i Photoshop.

Vill du göra en sida med en randig bakgrundsbild behöver du bara göra något liknande den här:

Just den här bakgrunden har även några svart diskreta prickar som löper längst hela bakgrunden. Vill du använda bakgrundbilden som jag gjort så länka hit och berätta att du hittat den här. Annars har jag tidigare skrivit fler tips på randiga bakgrunder.

Adressen till sidan är en .ws-adress. Det sägs allmänt i seo-sammanhang att man bör ha en .se eller .com adress om man bör ranka bra på svenska sökmotorer. Jag är lite skeptisk till det och tror nog inte att den här adressen kommer ranka så mycket sämre än en .se adress.

Det finns exempel på svenska .ws sajter som rankar bra på svenska sökmotorer.

Som sagt, jag är inte specillt orolig för att den här sidan, kontantkort.ws kommer ranka sämre på sökmotorerna på grund av att den har landstoppdomänen, .ws som är domänändelse till Western Samoa i Stilla Havet (idag endast Samoa).

De flesta, tror jag i alla fall, känner inte ens till vad .ws står för utan domänen marknadsförs, enligt wikipedia allmänt som ”website” eller ”worldsite”.

Det finns en hel del sidor på Internet som handlar om just kontantkort och gratis kontantkort. Gör gärna en sökning på google.se för att se hur urvalet och konkurrensen ser ut.