Jag kommer från Jönköping och staden är väl i Sverige egentligen bara känt för två saker. Kyrkor och HV71.

Nog för att det finns många kyrkor här men jag känner igen som besöker dem. Och jag känner ingen som känner nån som går till dem heller.

HV71 däremot känner jag många gillar. I media rapporteringar om Jönköping handlar det just om det. Att det finns många kyrkor i Jönköping eller att HV71 spelat någon match. Och allt som oftast står de i samma artikel. Vad de många kyrkorna har med HV att göra vet jag inte och hur kul vinklingen är att HV, från Sveriges Jerusalem hade högre makter på sin sida vet jag inte heller. Med det vet säker Expressen eller Aftonbladet.

Typ som att skriva ”vårt avlånga land” – uttjatat värre.

Nån kan väl nämna skandinavien längsta bänk, 3 km sandstrand mitt i centrum eller det vackra läget vid vättern.