Jag har fem mailadresser som jag använder någorlunda frekvent.

En privat.
Två för internationella projekt.
Och två för svenska projekt.

Nyhetsbrev, nyhetsbrev, nyhetsbrev

På senare tid har jag tröttnat på det faktum att det tar alldeles för mycket tid att kolla mailboxarna, speciellt eftersom många mail inte intresserar mig – till största delen mail från nyhetsbrev.

Jag får också en hel del affiliatemail från kunder hos t ex Tradedoubler och Double med mera. För egen del är bara ungefär hälften intressanta av dessa mail intressanta eftersom jag bara gör bra avslut hos ungefär hälften av de som jag är affiliate hos. Ibland får jag också dubbla mail till två av mina mailadresser.

Sedan har vi mailen från Facebook – där jag får mail så fort någon lagt dit en applikation som han/hon vill dela med sig av, när någon vill bli vän och så vidare.

Så där har det rullat på en tid. Det händer att jag har 100 till 150 olästa mail fördelat på mina mailadresser. Det här är ju ohållbart i längden.

När det gäller rena spammail kommer de lyckligtvis direkt i spamboxen. Jag skulle ganska lätt kunna få ner mina mail till 1/3 av vad som dimper ner idag.

Det skulle spara en del tid (en del av de ointerssanta mailen raderar jag direkt, om jag skulle läsa alla mail skulle det spara ofantligt mycket tid), det skulle känna mindre stressigt i allmänhet och jag skulle minska risken att missa viktiga mail som fösvinner i alla kaos kring alla nyhetsbrev etc.

3-stegsplan

Hädanefter ska jag ta iscensätta följande 3-stegsplan för att minska mailen.

(1) Radera mig från alla orelevanta nyhetsbrev
(2) Gå igenom alla mina affiliateprogram och ta bort mig från de nyhetsbrev som tillhör program som jag inte givit mig någon inkomst de senaste tre månaderna
(3) Ta bort mig från alla maillistor som kommer från communities som jag deltar i mest på skoj ex facebook.

För att ytterligare minska mailskrivandet så har jag addat flera webmasters på msn. Jag finner det mycket smidigare att prata över msn än att skriva mail fram och tillbaka. Dessutom går det mycket snabbare.