För ett par dagar sedan skrev jag ett inlägg om randig bakgrundsfärg på ett kick.

Eftersom jag i samma veva var i färd med att lägga upp en ny webbplats så tänkte jag det var en bra idé att göra den med randig bakgrundsfärg. Speciellt eftersom ingen av mina tidigare webbplatser har några ränder alls.

Siten heter barnskoj.se och kommer i framtiden att innehålla ett 50-tal barnspel och samt lite funktioner där barn kan pyssla, rita , räkna och titta på tecknade filmer.

Sidan är optimerad för 1024*768 och med den upplösningen ser besökaren en 10 pixlar bred ramlinje runtom sidan (förutom på vänster sida).

I de fall besökare har större skärmupplösning blir det mer ränder på sidan eftersom den aldrig blir bredare än drygt 1000 pixlar.

Barnskoj.se

Jag märkte att det kan vara svårt att hitta exakta webfärger i Stripe Genaratorn, eftersom det inte gick att skriva in färgkoderna för hand, tex #006699 osv.

Behöver du exakta färger för att passa in på din övriga layout sparar du ner en randig bild som du gillar och ändrar färgerna i Photoshop. Snabbast gör du det genom att använda trollspöt i Photoshop.

För de lite äldre spelsugna besökarna finns det Spel på till exempel Spel1 och tjejspel på 1001tjejspel.se