Jag surfade runt lite på några engelska bloggar och hittade lite annorlunda knep att driva trafik och inlänkar till bloggen.

jimimorrisonshead.com startade en lista på internetbloggar han gillade. Han utgick från en ursprunglig lista som han själv skapade och lade till några bloggar.

Därefter uppmanade Jimi de han hade lagt till att posta listan inklusive deras egna länkar  som han lagt till; och därefter själva lägga till ett par länkar de gillade.

Jag tänke att det kan värt att prova ideén på den svenska bloggsfären; så därmed skapar jag en lista över ett par internetbloggar jag läser. Gemensamt för bloggarna är att de måste handla om data/it/internet/seo/programmering. På så sätt består listan endast av relaterade länkar.

För att listan ska kunna spridas är ju såklart bra om de tre som jag lagt till nappar på ideén och fortsätter utöka listan. Du som har en internetblogg och läser detta kan också själv kopiera listan nedan och lägga till tre egna tillägg och därefter sprida listan/ideén vidare.

För att alla som eventuellt följer ideén ska förstå den måste du följa instruktionerna nedan.

— Kopiera ALL text och ALLA länkar nedan —

1. Klistra in texten i ett nytt blogginlägg. Precis innan den kopierade texten skriver du ett kort stycke där berättar om listan och länkar till den bloggaren som lade till dig på listan. Det här är viktigt eftersom det därmed inte skapas duplicerade inlägg. Eftersom någon också lade till dig på listan torde det inte var för mycket begärt att bjuda på en extra inlänk till den personen.
2. Ta listan under ”Mina 3 tillägg” från bloggen som lade till dig och lägg till dem under rubriken ”Originallistan”. Känn dig fri att ändra länktexten till din egen blogg för att få varierade nyckelord i dina kommande inlänkar.
3. Lägg själv till max 3 st bloggar under ”Mina 3 tillägg”
4. Kontakt de som du har lagt till och be dem göra samma sak.

Mina 3 tillägg
Nobel Prize Winner
Webmastern
SEO IT Sverige

Originallistan
Jimmy Höög
Fyra nyanser av brunt
Beta Alfa

 — Kopiering slutar här —

Där har du hela projektet. Förutom att det kan bli ett stort länkprojekt kan det även ge uppslag till ny intressant läsning. Om tex SEO IT Sverige postar listan kommer det således bli 6 länkar under rubriken ”Originallistan” på hans blogginlägg och ytterligare 3 nya under rubriken ”Mina 3 tillägg”.