Spela mahjong spel på spel1.se
Till vänster: Mahjongg från Miniclip. Till höger: Mah Jong Connect från Front Network

Mahjong spel är ett av de populärare spelen på nätet och två av de bättre gratis mahjong spelen är Mah Jong Connect (från Front Network) och Mahjongg (från Miniclip). I Mah Jong Connect ska du lösa 12 nivåer och precis som i de flesta mahjong spelen på nätet ska du tömma spelplanen på brickor. Du kan bara ta bort de brickorna som ligger längst ut och det görs genom att klicka på två likadana brickor. Reglerna skiljer sig för övrigt ganska mycket mellan förenklade mahjong spel på nätet kontra spel på ett spelbord. Spelar du mahjong på ett spelbord så deltar fyra deltagare och det gäller att få olika kombinationer av brickor som ger olika poäng. Man brukar tala om olika händer.

I det andra spelet, Mahjongg väljer du mellan fem svårighetsgrader från mycket lätt till oslagbar. Samma regler gäller här. Kom ihåg att alla spelbara brickor måste ha minst en sida på brickan som inte är blockerad av en annan bricka.

Brickorna skiljer sig åt genom motiven som är en blandning av kinesiska tecken, cirklar, drakar , bambupinnar med mera. Till en början kan det vara lite ovant att snabbt särskilja dessa brickor men spelar du lite grann kommer du vänja dig.