Linköpings lunchguide nu ännu bättre

Vi har förbättrat Linköpings Lunchguide som finns på LLUNCH.se. Vi ser att många besökare använder sajten via mobilen och hade problem med att visa restauranger efter avstånd i mobilen som framförallt använder Google Chrome som webbläsare. Problemet uppstod även för besökare som skulle använda funktionen via datorn i Chrome.

screenshot_llunch_mobil

Sajten använder numera https och då funkar positioneringen utmärkt.

På lunchguiden hittar besökaren runt 50 dagens lunchmenyer. Bor du eller besöker Linköping så använda LLUNCH.se nästa gång du ska ut och käka lunch. Förutom att lista lunchmenyer efter var du befinner dig så kan du lista menyer baserat efter område. Så bor eller jobbar du exempelvis i Tannerfors så kan du välja att bara visa luncher i det området. Det går också bra att söka efter maträtter om du är ute efter en speciell rätt.

Hur du skriver en bra sidtitel (Title Tag)

Om dina besökare kommer från Google eller någon annan sökmotor så är sidtiteln det första som de flesta läser. Det är också en meta-tagg som har hög relevans för hur Google rankar din webbplats på sökmotor.

Så här skriver Google i sina riktlinjer för sidtitlar: “Titeln är avgörande för att ge användaren en snabb insikt i innehållet i ett resultat”. Fortsättningsvis står det att läsa: “Det är oftast titeln som användaren går efter för att avgöra vilket resultat han eller hon ska klicka på. Här ligger sidtiteln:

< title>Min Fina Sida< /title>

Beskrivande

En sidtitel ska vara beskrivande och koncist beskriva innehållet på din sida. Inte på webbplatsen som helhet ut på den aktuella sidan som sidtiteln finns på.

Viktigast först

Vill du ranka på något sökord i sidtitel är det bättre att placera det först eller i början av titeln än sist. Mer vikt läggs vid orden som ligger i början av titel än de i slutet.

Längden

För att hela sidtitel ska visas i sökmotor bör den inte vara mer än 55 tecken eller 512 pixlar. Det finns inget exakt siffra eftersom Google kapar av sidtitel vid lite olika längd beroende på flera faktorer t ex antalet stora bokstäver, bredden på bokstäverna med mera. Titlar med många breda bokstäver som t ex “M” “W” med mera ger rum för färre tecken.

Moz rapporterar att 95% av alla titlar klarar sig utan att bli avklippta om de har 55 tecken eller färre.

Men var inte rädd för att skriva en längre titel en ex 55 tecken om det behövs. Skriv bara en så relevant, beskrivande titel som du kan – och undvik onödigt långa titlar och spamma heller inte ner den med onödigt många nyckelord.

Unik titel

Varje sidan på din webbplats bör ha en unik titel som beskriver innehållet på sidan så bra som möjligt.

Varumärket/Webbplatsens namn sist

Sätt domännamnet eller varumärket sist i dina titeltaggar och separera dem med ett lämpligt tecken ex: “|” “-” eller liknande.

Locka till klick

En beskrivande titel räcker långt för att locka besökaren att klicka på just din länk om de tror att din webbplats hjälper dem att hitta informationen de söker. Ibland kan det vara relevant att lägga in en uppmaning vilket kan leda till en högre klickfrekvens. En uppmaning kan vara “Nu” “Här” “Idag” “Direkt” “Hitta” lite beroende på i vilket sammanhang det används. Listor brukar vara populära t ex “11 sätt att …”.

Följ upp några av dina titlar för att lära dig lite mer om vad som fungerar. Lägg till din webbplats i Google Webmaster Tools, där kan du sedan se klickfrekvensen i procent på söktermer som används för att komma till din sida. Testa att ändra din titel-tagg och se om du kan få en större andel besökare att klicka in till din webbplats.

För det mesta visas Google den text som finns i titel-taggen men det förekommer att sökmotorn istället visar en annan titel. Här står det bland annat att “Ibland (oftast om title-taggen inte betyder något eller om sidan inte går att genomsöka) tar Google titeln från ankartexten i en länk till sidan eller från Open Directory Project.”

Onlinebokning på lunchguiden i Jönköping

Vi har utvecklat lunchguiden och efter att provat onlinebokning i Jönköping med ett gott resultat i sommar kommer vi utöka den funktionen på JKPGLUNCH.se.

Redan nu kan gäster boka sin afterwork kväll hos anslutna restauranger och nästa steg är att erbjuda bokning av julbord via vår hemsida. Gästen fyller i ett formulär med sin bokning och det går sedan ett mejl till den anslutna restaurangen med all nödvändig information. Hösten är den stora bokningsperioden för julbord och eftersom nästan alla sällskap förbokar sina (tror vi i alla fall) julbord så tror vi det passar extra bra att erbjuda julbordsbokning. Möjligheten att boka julbord kommer i år att endast finnas på vår lunchguide i Jönköping.

Skärmdump på bokningssida
Så här ser bokningssidan ut. Tydlig information och en stor knapp för julbordsbokningar. I den tomma röda rutan som liknar en prislapp står det vad julbordet kostar. Bilden är från webben men med responsiv design funkar den lika bra i mobilen.

Bild på bokningsformulär
Klickar besökaren på den gröna knappen kommer hen till ett fält för att fylla i sin bokning.

Nästa steg blir förhoppningsvis att gästen kan boka bord för lunchen & kvällen mer om det i ett annat inlägg.

Hitta lunchen i Göteborg

Dagens lunch i Göteborg

Nu har vi släppt vår mobilvänliga lunchguide för GÖTEBORG. Du hittar den på Glunch.se

På webbplatsen hittar du hundratals luncher (måndag – fredag) med information om lunchpris och lunchtider för restauranger och caféer in Göteborg. För närvarande täcker vi in matställen i följande stadsdelar/områden:

Älvstranden, Gamlestaden, Gårda, Hisingen, Inom Vallgraven, Lorensberg, Majorna-Linné, Mölndal, Nordstaden & Stampen, Örgryte-Härlanda, Partille, Vasastan & Landala och Västra Frölunda.

Surfar du in på sajten via mobilen så spara ner ett bokmärke till ditt skrivbord. Ditt bokmärke kan liknas vid en app-ikon, klickar du på bokmärket når du snabbt vår mobilvänliga lunchguide och slipper skriva in domännamnet.

Lite fakta om Göteborgs nya lunchguide

# På sajten hittar du uppemot 300 lunchmenyer runt om i Göteborg med information om priser, lunchtider och vad som ingår i lunchen ex. kaffe, dricka, sallad, bröd etc.
# Fler än 400 restauranger i Göteborg med adress-uppgifter.
# Ständigt uppdaterade menyer.
# På Hisingen och Norra Älvstranden finns knappt 40 rullande lunchmenyer från måndag till fredag.
# Vi listar ett drygt 30-tal restauranger i Lorensberg, perfekt för dig som vill äta lunch på avenyn.

Vi jobbar på att utveckla sajten så att den blir ännu bättre. Bor du i Göteborg så vet du var du hittar glunchen … förlåt lunchen!

Nytt Projekt: Lunchguide för Jönköping och Värnamo

Ny Lunchguide för Jönköping

Inom kort lanserar Michael Karlsson (FuzzyMedia) och jag ett gemensamt projekt. Vi bygger en snygg, funktionell och användarvänlig lunchguide för Jönköping och Värnamo. I Jönköping därför att vi själva bor här och i Värnamo för att det saknas något liknande för staden men också av praktiska skäl med tanke på att det är relativt nära Jönköping.

Du kommer hitta dagens lunchmenyer från ett trettiotal (kanske fler) restauranger i Jönköping och ett tiotal i Värnamo. Fokus kommer initialt ligga på att samla de båda städernas dagens lunchmenyer. Tankar finns även på att erbjuda attraktiva tjänster som gynnar både restaurangerna och gäster. En sak kan vara att ge ökad synlighet och exponering för restauranger till exempel för krogar som har After Work (i Jönköping). Men också annonsering kring julbord, catering med mera.

De båda projekten kommer också ha varsin facebook-sida där du kan delta i tävlingar, vinna luncher med mera. Mer information kommer i ett senare inlägg.

Restaurangportalerna kommer finnas på varnamolunch.se och jkpglunch.se.

19 november släpper vi årets julbilder

Nya målarbilder inför julen 2012Två av våra drygt fyrtio målarbilder som vi gjort inför julen 2012. Visst är de fina?
Vi kommer producera cirka 40 målarbilder, dörrhängare och pysselbilder inför julen 2012. Det blir en hel del motiv på jultomten, tomtens renar, tomtenissar, granar och annat som hör julen till. Den 19 november publicerar vi den första julbilden på coloringpages.se men redan nu tänkte jag faktisk lägga upp ett par bilder här på bloggen – om än i betydligt mindre storlek (se ovan).

Därefter lägger vi upp en ny julbild varje dag fram till jul på webbplatsen. Du kan gå in på startsidan på webbplatsen coloringpages.se eller under sektionen jul där de flesta bilderna kommer hamna. Några kommer även hamna i kategorierna pepparkakor, änglar och kristna.

Som alltid kommer man kunna skriva ut dem helt gratis eller färglägga dem direkt på sajten.

Julbilder med varierande motivEtt urval av tidigare års motiv. Bilder där tomten dansar med renar, där han läser barnens önskelista, julklappar i mängder och en vacker julstrumpa fylld av klappar.

Dessa bilder och 140 andra finns redan nu på coloringpages.se.

Även förra året hade jag ett liknande upplägg. Läs gärna det inlägget. Jag kommer även ta fram ett finn fem fel spel speciellt inför julen. Förhoppningsvis är det klart inom en vecka eller två. Länk kommer när det är klart.

Lite Olika Pyssel

Tre sorters pyssel - Labyrint, Hitta Skillnader & Dörrhängare.
Tre sorters pyssel; labyrint, hitta skillnader och dörrhängare.

Letar du efter pyssel för barn hittar du färdiga mallar som du kan skriva ut direkt på coloringpages.se. Där finns ansiktsmasker, dörrhängare, finn fem fel bilder, klippdockor och mycket annat. Du kan tex skriva ut en färdig dörrhängare på papper och färglägga den hemma innan du sätter upp den på dörrhandtaget.

Skapa dörrhängare och lös labyrinter

Dörrhängare…
Vill du göra en helt egen så använd ett tjockt papper gärna 120-160 grams blankt A4 papper som du klipper ut en dörrhängare ifrån. Du kan följa formen på våra dörrhängare eller skapa en helt egen. Skriv sedan tex “Stör ej”, “Pluggar”, “Vilar” eller vad som helst på dörrhängaren och teckna ett motiv. Du kan också klippa ut någon figur från en serietidning eller skriva ut en bild från datorn och klistra på.

Labyrinter…
Vill du fördriva tiden lite och så kan du alltid försöka hitta vägen ut i labyrinterna. Tävla gärna med en kompis och se vem som först hittar ut ur labyrinten.

Det finns massvis av mer pyssel på sajten. Missa inte våra nya pyssel med halloween-tema som kommer upp på sajten i oktober.

Målarbilder och nytt spel inför Halloween

Halloween spel där du ska finna fem fel
Kan du se skillnaderna mellan bilderna? (fem totalt)

Nu ligger det uppe ett knepigt spel som går ut på att hitta fem skillnader mellan två annars identiska bilder. Spelet är en Halloween-version och alla bilder i spelet är halloween-motiv.

Testa spelet Finn Fem Fel Halloween här >>

Nya Halloween Målarbilder

Inför årets Halloween, 31 oktober Halloween 2012, kommer vi att lägga upp runt 30 nyproducerade målarbilder. Där kommer du bland annat hitta ett spöke som skrämmer en hund som hoppar upp i sin ägares famn, en mumie med stora runda ögon som går ut ur en stående kista och ett spöke som knockas av en fallande Halloween pumpa.

Från och med den 1 oktober 2012 fram till Halloween sista oktober publicerar vi en ny halloween-målarbild varje dag.

Redan nu får du ett smakprov på två av bilderna.
Målarbilder inför Halloween 2012
Spöken som lurar bakom gravstenar och läskigt monster som lekar bus eller godis är bara två av de 30-tal nyproduverade motiv som du hittar på coloringpages.se under oktober 2012.

Välj bland 80 halloween motiv redan idag

Vill du inte vänta till oktober med att skriva ut halloween bilder?

Gå till halloweencoloringpages.se, där hittar du redan nu fler än 80 ritmallar och även masker, pyssel, klippdockor, memory och ett galleri med fler än 1500 målade halloween bilder. Räknar vi med bilder på spöken och zombies är det långt fler än 100 – som en riktigt tjock målarbok!

Halloween motiv från 2011 föreställer spöken, pumpor, mumier, skelett, masker, bus eller godis med mera
Här är tio av de Halloween bilder som vi publicerade under 2011. I år blir motiven ännu bättre och ännu fler!

Påskbilder 2012

Under mars månad har vi redan lagt upp ett 15-tal påskbilder som du kan färglägga och måla. Vi har ett 10-tal påskbilder kvar att publicera. Minst en påskbild per dag läggs upp på coloringpages.se tills påsken är över. Så här ser några av målarbilderna ut som finns tillgängliga att skriva ut och måla redan nu.

En lastbil full med påskägg?

Påskbild på en lastbil med en bild av en påskhare som håller fem målade påskägg i handen
Fin påskbild på en lastbil med en bild av en påskhare som håller fem målade påskägg i handen. Klicka på länken för att färglägga den online eller skriva ut den i större storlek.

Tre påskbilder i miniatyr

kyckling som snurrar ett egg på sitt finger, en korg med påskägg och en höna som skriver glad påsk på engelska
Här är tre exempel på påskbilder som finns på coloringpages.se. Det är en kyckling som snurrar ett ägg på sitt finger, en korg med påskägg och en höna som skriver glad påsk, i sällskap av en sjungande fågel.

Måla och färglägg online

Så här enkelt är det att måla & färglägga online (kräver Adobe Flash).

1. Gå t ex till den här påskbilden.
2. Klicka på den gröna palettikonen som finns i mitten ovanför varje målarbild på coloringpages.se.
3. Nu kan du måla och sedan spara bilden på sajten.
4. Klicka på disketten längst upp till höger för att spara bilden.

Nu kan du färglägga kycklingar, påskharar, påskägg med mera på coloringpages.se. GLAD PÅSK!

Läs gärna inlägget från förra årets påsk (2011). Där finns även fler påskmotiv.