Jag har tidigare kört de statistikprogram som webbhotellen levererat. Nu håller jag dock på med ett omfattande projekt som är knytet till flera olika domäner.

Mitt webbhotell hade ingen lösning på hur jag kunde knyta statistiken till mina olika domäner, trots att man vanligen kan knyta alias till flera olika domäner.

Jag var verkligen supernöjd med mitt gamla statistikprogram hos webbhotellet så det kändes först som ett litet bakslag – men med en kort stunds eftertanken blir det här ett utmärkt tillfälle att prova google gratis statistikprogram Google Analytics. Förhoppningsvis är det lika bra.

Jag har ännu inte satt mig in i programmet men kommer att följa upp den här artikel lite kort senare under hösten när jag vet hur Google Analytics fungerar.

Det var dock busenkelt att registrera sig. Har du ett Googlekonto sedan innan, till exempel en gmailadress är det bara att registrera sig, annars behöver du signa uppför ett konto (gratis naturligtvis) innan du kommer igång.

När du väl har registerat dig för Google Analytics, och anmält din webbsida, får du en lite javascriptkod som klistar in på alla dina sidor. Har du fler sidor kan du även anmäla dem.

Har du tips på andra bra gratis statistikprogram så skriv gärna en kommentar nedan.